Viemärin sukitus Helsinki, Espoo, Vantaa, Uusimaa ja koko Etelä-Suomen alue

Viemärin putkistojen remontti on useimmiten ajankohtainen vanhojen putkien käyttöiän tullessa päähänsä. Useimmiten omakotitalon vanhat valurautaiset viemäriputket kestävät noin 30-40 vuotta. Hyvässä tapauksessa putket saattavat kestää pidempäänkin, mutta vuotoriski on koko ajan suurempi. Putket saattavat vuotaa myös täysin huomaamattasi rakenteiden sisäpuolella. Mikäli epäilet että putkistosi olisi uusinnan tarpeessa, ole meihin heti yhteydessä. Useimmiten projekti aloitetaan putkistojen kuvauksella ja tämän jälkeen päädytään mahdolliseen sukitukseen.

Viemärin sukitus on kustannustehokkain vaihtoehto putkistojen korjaamiseksi. Suoritamme viemäreiden sukituksia pääosin pääkaupunkiseudulla Helsinki, Espoo ja Vantaa, tarvittaessa myös koko Uusimaan alueella. Pääsemme nopeasti kohteeseen, jotta voimme arvioida tilanteen. Olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai muu kohde hoidamme putkistojen sukituksen ammattitaidolla. Alta pääset halutessasi lukemaan toimintatavoistamme ja siitä kuinka hoidamme sukituksen.

Sukituksen aloitus

Sukitus Boldan In-House Lining System varmistaa laadun sukittamisessa. Putkien sisään asennetaan epoksikyllästeinen huopasukka, joka muodostaa sileän ja itsekantavan sisäputken. Sukkasujutusmenetelmä mahdollistaa tasalaatuisen, joustavan ja itsekantavan putkiston asentamisen nopeasti, ilman kaivutöitä ja rakenteita rikkomatta.

Sukitus tehdään putken sisään kun putkisto on ensin kuvattu ja puhdistettu. Puhdistuksessa käytetään rasseja tai harjoja riippuen putken laadusta. Muoviputkessa varotaan rikkomasta jo haurasta muoviviemäriä ja valurautaputkessa irtoruoste ja kalkki puhdistetaan. Puhdistuksen jälkeen putket videoidaan tarkastusta varten.

Sukitus aloitetaan runkolinjoista pienempään päin. Kun runko on sukitettu käydään aukaisemassa haaran kohta hiomalla. Tämän jälkeen haaraan asennetaan sukka. Sukitus kuivuu 2-24 tuntiin riippuen mitä epoksia käytetään. Kun haarat on sukitettu asennetaan haarayhde liitoskohtaan, näin varmistetaan hyvä lopputulos.

Sukituksen työvaiheet

  • suojaukset kulkuväylille ja työpisteisiin
  • vesikalusteiden (hajulukot ja wc istuimet) irroitetaan
  • linjojen puhdistus ja videointi
  • sukitus
  • haarojen aukaisu ja haarojen sukitus
  • haarayhteiden asennus
  • lattiakaivojen saneeraus asentamalla kaivoinsertti paikalleen
  • valmiin työn videointi
  • loppusiivous

Lisätietoja

Sileästi asettuvat huopasukat on suunniteltu mukautumaan suuriinkin halkaisijamuutoksiin ja jopa 90° kulmiin ilman ryppyjä. Erikoissukat venyvät jopa kahteen muutokseen putken halkaisijassa.

Haaroissa käytämme haarayhteitä jotta liitoksesta tulee ehdottoman tiivis ja sileä. Haarayhteet ovat samaa materiaalia kuin sukka sekä epoksi joten ne soveltuvat hyvin yhteen.

Lattiakaivot teemme asentamalla kaivoinsertin.