Viemärin sukitus

Viemärin sukitus eli viemärin putkistojen remontti on useimmiten ajankohtainen vanhojen putkien käyttöiän tullessa päähänsä. Useimmiten omakotitalon vanhat valurautaiset viemäriputket kestävät noin 30-40 vuotta. Hyvässä tapauksessa putket saattavat kestää pidempäänkin, mutta vuotoriski on koko ajan suurempi. Putket saattavat vuotaa myös täysin huomaamattasi rakenteiden sisäpuolella.

Mikäli epäilet että putkistosi olisi uusinnan tarpeessa, ole meihin heti yhteydessä. Useimmiten projekti aloitetaan kartoittamalla viemäreiden kunto putkistojen kuvauksella ja tämän jälkeen päädytään mahdolliseen viemärin sukitukseen.

Viemärin sukitus on kustannustehokkain vaihtoehto putkistojen korjaamiseksi. Suoritamme viemäreiden sukituksia koko Suomen alueella. Pääsemme nopeasti kohteeseen, jotta voimme arvioida tilanteen. Olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai muu kohde hoidamme putkistojen sukituksen ammattitaidolla.

Suoritamme sukituksia vankalla ammattitaidolla koko Suomessa

Suomen paineauton ammattilaiset ovat tehneet viemärin sukituksia jo yli 10 vuoden ajan. Olemme tehneet viemäreiden sukituksia mm. kunnille kouluihin ja runkolinjoihin sekä olemme sukittaneet viemäreitä mm. kerrostaloissa, omakotitaloissa ja rivitaloissa. Mikäli olet viemäriremontin tarpeessa ja olipa kohteesi minkä kokoinen tahansa ja lähes missä vain Suomessa, kuten Uudellamaalla, niin ota yhteyttä.

Miksi valita viemärin sukitus viemärisaneerauksen menetelmäksi

Viemärin sukitus on huomattavasti asukasystävällisempi vaihtoehto viemäriremontille kuin ns. perinteinen putkiremontti. Viemärin sukituksessa seiniä ei tarvitse kaataa tai muutoin rikkoa rakenteita vaan sukituksessa vanhojen viemäriputkien sisään asennetaan eräänlainen sukka, joka kovettuu muoviputkeksi vanhan putkiston sisään. Vanha putkisto jää näin paikoilleen ja toimii eräänlaisena muottina uudelle putkelle. Uusi putki kantaa itse itsensä ja toimii täsmälleen kuin uutta vastaava putki. Sukituksen aikana on mahdollista asua kotona ja itse remontti on pääsääntöisesti ohi alle viikossa. Viemärin sukitusta voidaankin pitää todella nykyaikaisena vaihtoehtona viemärisaneeraukselle.

Alta pääset halutessasi lukemaan toimintatavoistamme ja siitä kuinka hoidamme viemärin sukituksen ja kuinka projekti useimmiten etenee.

Milloin viemärin sukitus on ajankohtaista

Etenkin omakotitaloissa vanhat valurautaiset viemäriputket ovat elämänsä päässä noin 30-40 vuoden ikäisinä. Tämä ei toki tarkoita etteivätkö putket voisi kestää pidempään mutta vuotoriski kasvaa ajan kuluessa. Tutkimalla viemärit ennen niiden hajomista säästytään vältettävissä olleilta vesivahingoilta. Putkien kuntoa on käytännössä mahdotonta sanoa silmämääräisesti, tämän takia ne on syytä tutkia kuvaamalla.

Mm. seuraavissa tapauksissa on syytä tutkituttaa viemäreiden kunto ammattilaisella:

 • viemäri vetää huonosti
 • viemäri haisee
 • mahdolliset muut sisäilmaongelmat
 • valurautaiset putkistot ovat yli 30 vuotta vanhoja

Sukituksen hinta

Sukituksen hinta riippuu useasta eri asiasta kuten projektin laajuudesta ja mahdollisista haarapalojen määrästä eikä siitä näin ollen voida antaa vain yhtä pitävää hintaa. Ota meihin yhteyttä niin selvitetään teidän putkistonne sukituksen hinta.

Viemärin sukituksen aloitus

Sukitus Boldan In-House Lining System varmistaa laadun sukittamisessa. Putkien sisään asennetaan epoksikyllästeinen huopasukka, joka muodostaa sileän ja itsekantavan sisäputken. Sukkasujutusmenetelmä mahdollistaa tasalaatuisen, joustavan ja itsekantavan putkiston asentamisen nopeasti, ilman kaivutöitä ja rakenteita rikkomatta.

Sukitus tehdään putken sisään kun putkisto on ensin kuvattu ja puhdistettu. Puhdistuksessa käytetään rasseja tai harjoja riippuen putken laadusta. Muoviputkessa varotaan rikkomasta jo haurasta muoviviemäriä ja valurautaputkessa irtoruoste ja kalkki puhdistetaan. Puhdistuksen jälkeen putket videoidaan tarkastusta varten.

Sukitus aloitetaan runkolinjoista pienempään päin. Kun runko on sukitettu käydään aukaisemassa haaran kohta hiomalla. Tämän jälkeen haaraan asennetaan sukka. Sukitus kuivuu 2-24 tuntiin riippuen mitä epoksia käytetään. Kun haarat on sukitettu asennetaan haarayhde liitoskohtaan, näin varmistetaan hyvä lopputulos.

Viemärin sukituksen työvaiheet

 • suojaukset kulkuväylille ja työpisteisiin
 • vesikalusteiden (hajulukot ja wc istuimet) irroitetaan
 • linjojen puhdistus ja videointi
 • sukitus
 • haarojen aukaisu ja haarojen sukitus
 • haarayhteiden asennus
 • lattiakaivojen saneeraus asentamalla kaivoinsertti paikalleen
 • valmiin työn videointi
 • loppusiivous

Lisätietoja viemärin sukituksesta

Sileästi asettuvat huopasukat on suunniteltu mukautumaan suuriinkin halkaisijamuutoksiin ja jopa 90° kulmiin ilman ryppyjä. Erikoissukat venyvät jopa kahteen muutokseen putken halkaisijassa.

Haaroissa käytämme haarayhteitä jotta liitoksesta tulee ehdottoman tiivis ja sileä. Haarayhteet ovat samaa materiaalia kuin sukka sekä epoksi joten ne soveltuvat hyvin yhteen.

Lattiakaivot teemme asentamalla kaivoinsertin.

Tilaa putkien ja viemäreiden sukitukset Suomen paineautoilta

Olemme ammattitaitoinen ja luotettava yhteistyökumppani, joka hoitaa viemärisi kuntoon ympäri Suomen! Ota siis yhteyttä.

Tekniikat ja sertifikaatit