Viemärin sukitus Helsinki, Espoo ja Vantaa

Suomen paineautojen kautta saat viemärin sukitukset koko Uudenmaan alueelle kuten Helsinki, Espoo ja Vantaa.

Viemärin sukitus on useimmiten ajankohtainen vanhojen putkien käyttöiän tullessa päähänsä. Usein vanhat valurautaiset viemäriputket kestävät noin 30-40 vuotta. Hyvässä tapauksessa putket saattavat kestää pidempäänkin, mutta vuotoriski kasvaa jatkuvasti. Viemäriputket saattavat vuotaa myös täysin huomaamatta rakenteiden sisäpuolella.

Mikäli epäilet, että viemärisi olisi uusinnan tarpeessa, ole meihin heti yhteydessä. Majapaikkamme sijaitsee Kirkkonummella josta pääsemme nopeasti eri kohteisiin Helsingin, Espoon ja Vantaan alueilla.  Useimmiten sukitusprojekti aloitetaan kartoittamalla viemäreiden kunto putkistojen kuvauksella ja tämän jälkeen päädytään mahdolliseen viemärin sukitukseen.

Viemärin sukitus on kustannustehokkain vaihtoehto putkistojen korjaamiseksi. Olipa kyseessä omakotitalo, rivitalo tai muu kohde Uudellamaalla hoidamme putkistojen sukitukset yli 10 vuoden kokemuksella.

Saat meiltä viemäreiden sukitukset vankalla ammattitaidolla Uudellamaalla

Ammattilaisemme ovat suorittaneet viemäreiden sukituksia jo yli 10 vuoden ajan. Olemme suorittaneet viemäreiden sukituksia laajasti eri kohteissa kuten kouluihin, kuntien runkolinjoihin, omakotitaloihin, kerrostaloihin, rivitaloihin sekä moniin muihin!

Jos tarvitset viemäriremonttia Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla niin ota yhteyttä tai pyydä suoraan tarjous!

Miksi valita viemärin sukitus linjasaneerauksen menetelmäksi

Viemärin sukitus on huomattavasti asukasystävällisempi vaihtoehto linjasaneeraukselle kuin ns. perinteinen putkiremontti. Viemärin sukituksessa rakenteita ei tarvitse purkaa tai muutoin rikkoa ja tämä mahdollistaa sen että remontin aikana on mahdollista asua kotona. Lisäksi viemärin sukitus on erittäin nopea menetelmä - sukitukset ovatkin usein valmiita alle viikossa! Itse sukituksessa vanhojen viemäriputkien sisään asennetaan eräänlainen sukka, joka kovettuu muoviputkeksi vanhan putkiston sisään. Vanha putkisto jää paikoilleen ja toimii eräänlaisena muottina uudelle putkelle. Uusi sukitettu putki kantaa itsensä ja toimii täsmälleen kuin uutta vastaava putki, jopa melusaastetta vähentäen.

Alempana pääset perehtymään tarkemmin sukituksen vaiheisiin.

Milloin viemärin sukitus on ajankohtainen?

Etenkin omakotitaloissa vanhat valurautaiset viemäriputket ovat elämänsä päässä noin 30-40 vuoden ikäisinä, eikä niiden kuntoa pystytä määrittämään silmämääräisesti. Tämä ei toki tarkoita sitä etteivät putket kestäisi pidempään, mutta vuotoriski kasvaa ajan kuluessa. Ennakoimalla ja tutkimalla viemärit kuvauksen avulla ennen niiden hajoamista säästytään turhilta vesivahingoilta. Kuvauksen jälkeen voidaan määrittää tarve viemäreiden sukitukselle.

Mm. seuraavissa tapauksissa on syytä tutkituttaa viemäreiden kunto:

 • viemäri vetää huonosti
 • epäilet mahdollisia vuotoja
 • viemäri haisee
 • mahdolliset muut sisäilmaongelmat
 • valurautaiset putkistot ovat yli 30 vuotta vanhoja

Sukituksen aloitus

Käyttämämme Boldan In-House Lining System varmistaa sukituksen onnistumisen. Sukituksessa viemäriputkien sisään asennetaan epoksikyllästeinen huopasukka, joka muodostaa sileän ja itsekantavan sisäputken. Sukkasujutusmenetelmä mahdollistaa tasalaatuisen, joustavan ja itsekantavan putkiston asentamisen nopeasti, ilman kaivutöitä ja rakenteita rikkomatta.

Sukitus päästään tekemään putken sisään kun putkisto on ensin kuvattu ja puhdistettu. Puhdistuksessa käytetään rasseja tai harjoja riippuen putkien laadusta. Muoviputkessa varotaan rikkomasta jo haurasta muoviviemäriä ja valurautaputkessa irtoruoste ja kalkki puhdistetaan. Puhdistuksen jälkeen putket videoidaan tarkastusta varten.

Sukitus aloitetaan runkolinjoista pienempään päin. Kun runko on sukitettu käydään aukaisemassa haarakohdat hiomalla. Tämän jälkeen haaraan asennetaan sukka. Sukitus kuivuu 2-24 tuntia riippuen käytetystä epoksista. Haarakohtien sukituksen jälkeen asennetaan haarayhde putkien liitoskohtaan ja näin varmistetaan laadukas lopputulos.

Viemärin sukituksen työvaiheet askel askeleelta

 • suojaukset kulkuväylille ja työpisteisiin
 • vesikalusteiden (hajulukot ja wc istuimet) irroitetaan
 • linjojen puhdistus ja videointi
 • sukitus
 • haarojen aukaisu ja haarojen sukitus
 • haarayhteiden asennus
 • lattiakaivojen saneeraus asentamalla kaivoinsertti paikalleen
 • valmiin työn videointi
 • loppusiivous

Viemärin sukituksen hinta

Viemäreiden sukituksen hinnassa on useita muuttujia, kuten projekin laajuus ja mahdollinen haarapalojen määrä eikä siitä näin ollen voida antaa vain yhtä pitävää hintaa. Ota meihin yhteyttä ja selvitetään viemäreidenne sukituksen hinta.

Lisätietoja viemärin sukituksesta

Sileästi asettuvat huopasukat on suunniteltu mukautumaan suuriinkin halkaisijamuutoksiin ja jopa 90° kulmiin ilman ryppyjä. Erikoissukat venyvät jopa kahteen muutokseen putken halkaisijassa.

Haaroissa käytämme haarayhteitä jotta liitoksesta tulee ehdottoman tiivis ja sileä. Haarayhteet ovat samaa materiaalia kuin sukka sekä epoksi, joten ne soveltuvat hyvin yhteen.

Lattiakaivot teemme asentamalla kaivoinsertin.

Tilaa viemäreiden sukitukset Suomen paineautoilta

Omaamme jo 10 vuoden kokemuksen viemäreiden sukituksesta. Olemme ammattitaitoinen ja luotettava yhteistyökumppani, joka hoitaa viemärisi kuntoon sukittamalla! Ota siis yhteyttä.